Снимка: БГНЕС
fallback
"По време на кампанията се очакват скандали, които ще повлияят изборите. Нй-голямото събитие са санкциите по закона „Магнитски“, заяви пред Нова тв политологът от "Тренд" Димитър Ганев.
 
По думите му ДПС със сигурност ще бъде засегната заради пряка връзка, която има със санкционирания Пеевски. А да се работи за санкционирана партия е трудно.
 
"Уволнението на проф. Кантарджиев бе най-голямата политическа грешка на служебния кабинет. Тази кадрова чистка се удари в стена в този случай, въпреки политиката на „изчегъртване“. Ситуацията бе приета като лична вендета от д-р Кацаров и несправедливост", коментира Ганев.
 
Той допълни, че при "Има такъв народ" има ръст, но не вярва да достигнат 30 депутата отгоре. А при Демократична България и "Изправи се! Мутри вън" не очаква нарастване на електоралната подкрепа.
Oще по темата
 
"Съставянето на следващо правителство зависи от "Има такъв народ", ако прекрачат "червените" линии, които са си поставили, да се коалират с т.нар. партии на статуквото, ще има кабинет. Част от служебния кабинет може да бъде припознат за редовен кабинет", сподели Ганев. А според проучванията към момента, малка преднина начело имат ГЕРБ.
 
20% от избирателите взимат решение за кого да гласуват или в самия ден на вота, или няколко дни преди това.
 
Според него от "Има такъв народ" горят мостове, като отказват коалиране с БСП, но не смятам, че ще има трети избори. Защото ако се случи, може да доведе отлив от подкрепата към партията на Трифонов.
 
"На редовните избори вотът беше протестен срещу ГЕРБ, но не се знае дали той ще толкова силен след оттеглянето на Бойко Борисов", каза още Димитър Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 2 години

Не е лошо тези които са мераклии за изчегъртване , да минат на ядрено-магнитен резонанс и да се установи дали пък мозъците им не са изчегъртани , защото думите и действията им са на точно такива.

58

ББ

преди 2 години

беден духом,чел ли си как Народа ми с черешови топчета се изправи срещу турската империя?объркали сте Народа...минахте всякакви граници...Справедлива и Свободна България...или да мрем по-добре!!!Съд...Строг и Справедлив Съд за всички налагащи Несправедливости,ограбващи Народа и децата ни...няма етноси,няма религии,няма финансови...единствената мярка е Справедливостта по Бог!!!останалото е...геноцид...фашизъм...комунизъм...леви и десни...капиталисти...и социалисти...а децата ни роби!!!Баста!!!

57

ББ

преди 2 години

хаха беден...наследници на Андрешко сме...чел ли си Андрешко?ще ви правим избори докато изпукате всичко окрадено от нас бре,няма офшорни...ние ги плащаме...не ни плашете...ще ви прави избори докато започнете да работите за просперитета на България...енич.ар.ета с ...пари...не значещи нищо за Народа ни...никакви правителства...никакви предателства,повече...или имате огромен проблем...няма ЕС няма чужди господари...Справедлив Свят...или да го погребем...и нямате ракети с които да ни спрете!!!

fallback