Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

ЦИК реши да обяви нова процедура за машините. Тя е за обслужване, логистика и модификация на софтуера, но на старите устройства, които ще се ползват за частничния местен вот на 27 юни и за парламентарния на 11 юли.

Oще по темата

Сумата по нея е 4,35 млн.лева без ДДС, като е под формата на договаряне без предварително обявление. Причината е, че „Сиела Норма“, която е доставчика на старите 9600 устройства, ползвани за вота през пролетта, все още се води техен собственик,  все още държат софтуера. В процедурата се включва подготовка и зареждане в склада, ролки, хартия за машините, флашки и смарткарти.

Преговорите между "Сиела Норма" и ЦИК за допълнителни 1500 машини се провалиха в началото на тази седмица, след като ЦИК заложи цена едва от 6,5 млн. лева, а от доставчика заявиха, че минималната сума е 14 млн. лева. До там се стигна, тъй като от ЦИК бяха предвидили в процедурата не само покупката на самите машини, но обслужването и модификацията на софтуера за три вида избори - частничния в края на юни, парламентарния през юли и президентския през есента.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

бсп лозунг

преди 3 години

до всяка машина , обслужител !

19

Георги Илиев Митев

преди 3 години

Епиграма : Пари за - Ц И К и Р И К - за пенсионерите ритник . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, военните медици, полицията, медиците, институции и граждани.

18

Анонимен

преди 3 години

Модификация на софтуера? Значи ще заложат отрано в софтуера такива изборни резултати че Славчо да може да състави правителство

fallback