Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Действията на САЩ са следствие от това, което направи обществото ни. Българите и САЩ може да се каже, че са партньори на полето на демокрацията, заяви заместник-председателят на партия "Има такъв народ" Тошко Йорданов в интервю пред БНР.

По думите му мнението на САЩ и мнението на българите съвпадат.

"Моделът, наложен от ГЕРБ, стигна върха на отвращението през последните години. На предните избори нямаше социологическа агенция, която дори близо да беше до реалния резултат. Изпитвам съмнения за всякакви социологически резултати. Истината се проявява по време на избори, всичко останало е гадаене на врачка", смята Йорданов.

Попитан дали ще съставят правителство след изборите, той отговори, че това ще зависи от резултатите от изборите.

"Ние с партии от статуквото - ГЕРБ, БСП и ДПС и техните патерици, коалиции няма да правим. Спрямо резултата ние ще стъпим правилно. Варианти всякакви, ще видим какво ще се случи след изборите", посочи Йорданов.

"Ние можехме и предния път да съставим правителство, въпросът е кое е правилно за страната, миналия път не беше правилно да се състави правителство при конфигурацията в парламента. Ще стане ясно какво ще се случи след изборите. Говоренето с условности не е нещо, което може да очаквате от нас", посочи още зам.-председателят на "Има такъв народ".

Утре ще видите дали Слави Трифонов ще бъде част от листите на ИТН, каза още Йорданов.

Коментари Напиши коментар

276

Анонимен

преди 1 месец

Ами то е ясно-ще постъпят като на предишните избори.

275

Joko

преди 1 месец

Този хардафушник не му дават да припари в родния му Ямбол, тръгнал да дава акъл на останалите.....Ама ко да прайш, кашлица и простотия не мога да се скрият

274

Анонимен

преди 1 месец

Българи, гласували за тая фалшива опозиция, изберете на следващите избори истински опозиционни партии на ГРБ а не Певските патерици облъчвали народа от турскатаа бтвъъъ.