Снимка: БГНЕС

Единствената причина за смяната на шефовете на службите за сигурност у нас е разкриването на шпионските мрежи на Русия, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Както е известно днес стана ясно, че правителството е започнало процедура по освобождаване на шефа на ДАНС Димитър Георгиев.

"От тук нататък никой никога в България няма повече да разкрие руски шпиони. Извинявам се на тези момчета, които съм ги карал да защитават националната сигурност – те били непочтени според някого", отсече бившият премиер.

Още по темата
Според него всичко което се случва в службите в момента е реваншизъм.

"Неслучайно не се направи правителство – 165 депутати да имаш и да не направиш правителство, схемата е по-дълбока, за да може това правителство да свърши мръсната работа на кандидат-президента Радев", посочи Борисов.

Бившият премиер присъства на политическа среща на ГЕРБ, на която бяха представени приоритетите на  партията преди предсрочните парламентарни избори. По време на срещата стана ясно, че с подмладени листи и промени в предизборната програма ГЕРБ ще се опита отново да бъде първа политическа сила.

"Можем да направим много добра смес от опита на доказани успешни министри и младостта, дръзновението, силата и амбициите", заяви Борисов.

Томислав Дончев ще бъде водач на Националния предизборен щаб на коалицията ГЕРБ-СДС, а на софийския щаб ще бъде Даниел Митов, който ще бъде и водач на листата в 24-ти МИР в София, стана ясно още по време на срещата.

Борисов заяви, че от формацията са подготвени за изборите и увери, че независимо от твърденията на някои социолози, че те са управлявали сами, то това не е вярно, защото те винаги са били в коалиция, дори в момента са ГЕРБ-СДС.

"Не знам има ли в света такъв аналог - за едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната. Разбира се, ние ще се готвим много добре. Подготвени сме. Хаосът и страхът, в който искат да вкарат да живеят хората, няма да стане", заяви Борисов. Той изрази задоволство от факта, че колегите му от ВОЛЯ, ВМРО, НФСБ са се организирали и ще се явят заедно на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Считам, че въпреки всички опитите да се създават политически балони против нас, ние нямаме от какво да се срамуваме. Второто, което има значение, е програмата, целите, разчетите. Ние няма да се откажем от програмата, която разработихме преди месец и нещо. Когато вече сме извън администрациите, извън институциите ще ни бъде по-лесно и може да бъдем по-дръзки. В този смисъл към програмата ще добавим един анекс с няколко нови компонента, с които ще я обогатим“, обяви от своя страна Томислав Дончев.

Той посочи, че фокус ще има за българите, които се връщат от чужбина, както и младежите, които искат да стартират свой бизнес или са наети за първи път. Сред темите е и достъпът до здравеопазването. В тази връзка обмислят мобилни екипи, базирани в автобуси, снабдени със съоръжения за телемедицина, които да предоставят услуги в малките населени места.

От думите му стана ясно, че ще заложат на новите лица, както и на досегашните добри специалисти, с които са работили досега, но ще търсят баланс в съотношението нови и стари лица. „Ще водим честна и откровена кампания, близка до хората“, обеща Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase