Освен официалните резултати от парламентарните избори, седмица и половина по-късно нищо друго не е ясно. Готови ли са и какви кабинети ще предложат партиите, когато им бъде връчен мандата от президента?

"Надявам се да е някой по-симпатичен, да не е сапунена опера, която няма край. Винаги има съспенс, но в една добра история залогът е винаги ключовият фактор. В този сюжет кой е залогът е по-интересно, защото някои партии започнаха да говорят за разпределяне на дадени неща", каза сценаристът Александър Чобанов в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Неговият колега - Христо Раянов, смята, че този сериал все още не е започнал и не знаем какъв жанр е. 
 
"Имаме половината актьорски състав, който ни е добре известен. И другата половина, с която не знаеш какво ще се случи. Нови лица, нови сюжети. Най-големият конфликт ще бъде кой да бъде главният герой, защото има доста кандидати. На върха е много по-широко, ако си сам. Притеснява ме, че последните седмици чувам призиви за заедност, братство, но чисто сценарно лишава зрителите от интерес. Ако няма конфликт- няма добра история", допълни той.
 
"От една страна казват, че мълчанието е злато, но от друга страна не съм сигурен, че е така, защото това са хора, които получават доста голям процент от гласовете на българските гласоподаватели. Трябва да се поеме отговорност. Тук е големият съспенс - дали новите партии ще поемат отговорност и ще влязат в остър сблъсък. В този момент ми изглежда удобно да се мълчи", коментира Чобанов.
 
Раянов направи сравнение между мълчанието на Слави Трифонов и един от героите в класическия роман "Шогун". "Политическата тактика на героя беше да мълчи и да изчаква. Интересно е как ще се развият нещата, защото виждам много паралели между романа и настоящата ситуация", посочи сценаристът.
 
Според Александър Чобанов, Борисов се опитва да запази водеща роля, но по думите му доста силни антагонисти са се появили на сцената и ще има сблъсък.
 
"Чисто драматургично ДПС не представляват интерес, чисто процентно - също. Партията би могла да наклони везните в едната или в другата полза, ако ги разделим на "новаци" и "стари кучета", добави Чобанов.

Коментари Напиши коментар

29

Жалко за народа

преди 1 месец

"Кой ще бъде главният герой в политическия сценарий у нас?"Двама ще бъдат хванати ръка за ръка - ГЛУПОСТТА И АЛЧНОСТТА

28

ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА

преди 1 месец

МЪЖ В ЧУЖБИНА ИЗВЪН ЕС ФИНАНСИРАЛ ГРУПА ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ- АЗ СЕ СЕЩАМ ЗА ЕДИН В ДУБАЙ, А ВИЕ....

27

№ 1

преди 1 месец

Главният герой е ясен Бойко Борисов от години няма изречение без неговото име.