fallback

"Аз не си спомням избори, на които всички партии да не са се обявявали за победители", посочи председателят на Гражданско сдружение ДЕН Мехмед Дикме в студиото на "Денят ON AIR".

Според него след изборите политиците трябва да бъдат по-смирени, да търсят опрощение от избирателите и да искат подкрепа и благодарност за това, което са получили под формата на гласове.

"Има двама души, които печелят в България от тези избори. На първо място е президентът Радев. Той е безспорният и категоричен победител на тези избори. Другият победител е Слави Трифонов. Надявам се, че той много добре осъзнава отговорността, която му възложи българският народ и той трябва да е на висотата на своите отговорности", изтъкна събеседникът на Ганиела Ангелова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Част от отговорностите, които Трифонов трябва да изпълни според Дикме, е изборната реформа, заложена в неговия референдум от 2016 г. За това е нужно едно стабилно управление, а най-стабилно математически би било правителство между ГЕРБ-СДС и "Има такъв народ". Всяка друга формация, включително и правителство на малцинството между "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" не би издържало, категоричен е председателят на ДЕН.

Депутатите от 45-ото НС са длъжни да направят три неща, стана още ясно от думите му:

"Първо, задължително парламентът трябва да се измени изборното законодателство в такъв вид, какъвто да е удобен на избирателите, а не на политическите формации. Това е задължително като условие", посочи той.

"Второто е съдебна реформа. Такава, каквото обществото очаква, а не такаква, каквато задкулисните играчи през хората и политическите формации ще наложат като промяна", продължи Дикме.

"Третото е промяна във взаимоотношенията между политиците и обществото. Няма лошо Бойко Борисов и Ахмед Доган да се виждат, но да стане публично пред обществото, за да не останат скрити догадки. Сигурно ще се виждат в интерес на обществото и Борисов и Трифонов", отбеляза гостът в студиото.

А единственият начин ДПС да се върне във властта, по думите на Дикме, е тя да се реформира, като Доган и Карадайъ се оттеглят, завърши Дикме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

1

преди 3 години

До emigrant,за какво евалла,за това че иска да седне на стола на Доган ли,или на Карадайъ,точно неговата лакомия,му изяде главата,иначе добре си живуркаше в ДПС,джоба винаги пълен,но искаше да взема по-вече от ДОГАН,затова му плюха под опашката,както и на другия "голям политик касим взел.

46

1234

преди 3 години

До Анонимен 42:Моля,моля!Кой Ви дава право да приравнявате мен и мнооого други към тези....проценти!?Ако Вие нещо не сте съгласен,то просто не "говорете" от името на всички!Статистиката Ви не е вярна!

45

emigrant

преди 3 години

Евала на турчина ,точни мисли и разсъждения!!

fallback