Снимка: Републиканци за България

Председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов благодари на всички свои гласоподаватели на отминалите парламентарни избори.

"Това е една важна стъпка, защото има отхвърляне на статуквото към настоящия момент. Убеден съм, че вървейки по пътя на промяната, българите ще ни отредят достойно място в политическия живот", заяви Цветанов пред БНР.

Още по темата
"От анализите, които колегите правят, смятаме, че има и сериозни манипулации, които са направени в изборния процес и то  в последната част на броенето. Сега разбираме защо и видео наблюдението беше отхвърляне, от сегашното статукво да бъде приложено като вариант за гаранция на изборния резултат", заяви още бившият втори в ГЕРБ.

По думите му "цялата негативна енергия, която имаше в ГЕРБ, беше насочена към Републиканци за България".

"Имаше и хора, които не забравиха за успешните неща, които съм направил като вицепремиер и министър на вътрешните работи. Листите, които предложихме на избирателите и хората, които изграждат структурите на ПП „Републиканци за България“ са с голям потенциал на развитие и смятам, че бяхме една от партиите, която предложи реални решения с политически програми и политически секторни решения, във всяка една посока",
припомни той.

"Искам специално да благодаря на всички, които ни подкрепиха, но и подкрепиха и Демократична България, които влизат в българския парламент, които като цяло са идейници в тази посока. Смятам, че по този начин може и извънпарламентарна партия каквато сме ние и парламентарна, каквато ще бъдат те, да говорим за тези неща, а хората са тези, които преценяват. Ще продължим да отстояваме тези принципи, които сме заложили при самото
учредяване на партията. Удовлетворени сме, че има и парламентарно представена партия, която ще ги отстоява", добави Цветанов.

Според него България ще влезне в една политическа турбулентност и ще има доста проблеми, които ще възникват, а решенията, които трябва да се предлагат не чакат отлагане.

На въпрос възможно ли е този пъстър парламент да излъчи работещо правителство, Цветанов каза: "От всичко, което имаме като поведение на кампанията, която приключи мога да кажа, че може би ще се върви към предсрочен парламент вот, защото няма да е в състояние да се формира стабилно парламентарно мнозинство, за да се реализират и политиките, които всеки един е обещавал в предизборния период".

Според Цветан Цветанов българските избиратели са дали много ясен знак, че едноличното управление за страната вече не е формула.

"Ако има предсрочни избори, проведени от служебен кабинет, ще бъдат по правила еднакви за всички политически партии", изрази мнение той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase