fallback

Слаб интерес към изборите за народните представители в Кърджалийско. А слаб интерес имаше и към машинното гласуване в селата около Кърджали. Отново в секциите в малките населени места имаше хора, които не разбираха български, но въпреки това гласуваха, съобщи Bulgaria ON AIR.

Малко над 2000 души имаха право на глас в кърджалийското село Широко поле. Сред тях е и млада дама, която живее в Турция, но сега е дошла на гости в България.

Почивката съчетава с гласуване. Оказва се обаче, че не знае български. Членове на комисията уверяват, че дала вота си с помощта на преводач.

Други обаче бяха напълно наясно за какво гласуват, някои се осмелиха да се доверят и на машините. До следобед никой от над 2500-те имащи право на глас в село Мост не се беше осмелил да гласува машинно.

Хората тук предпочитат бюлетината и заявяват открито политическите си пристрастия. Всички обаче признават, че се надяват новият парламент да осигури повече работни места в региона и по-добри пътища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

все тая

преди 3 години

Те 30 години гласуват за ДПС и пак нямат пътища. Що си мислят, че сега е различно. Не се научиха, че освен да ги държат в нищета друго не правят. Единствената партия, която не носи отговорност нито за своите нито за общото, само влачи...

14

българина

преди 3 години

в сащ, швейцария, германия италия и т.н. никой не гласува ако не знае езика, защото няма гражданство! засщо хора в България имаст гражданство без да знаят български? забрана гласуване с двойно гражданство!

13

факт

преди 3 години

Трябваше ДПС да спечели с мнозинство от над 50% за да има добро правителство в България. Сега продължават театъра, започнат преди 32 години... Следователно ни очакват съвсем същите злодеи, дори и сред новите политици.

fallback