Изборният ден в Бургас преминава спокойно. С напредването на деня все повече желаещи отиват да гласуват. Междувременно РИК проверява сигнал за една от секциите в Бургас, където е била доставена пратка само с черни химикали. Ако сигналът се окаже верен - РИК ще вземе решение да зачете вота.
 
Четиримата членове на комисията на COVID секцията в държавната болница точно в 06:00 часа облякоха защитните костюми, а сглобяването на шлемовете им отне време. 
 
"Двама човека не са ваксинирани, но са работили в болница, знаят правилата, които трябва да се спазват. Казаха, че не се страхуват", каза пред Bulgaria ON AIR председателят на СИК в Ковид секцията в УМАЛ Бургас Мария Динкова.
 
"Не се страхувам. Не само защото съм го преболедувала, а и защото смятам, че всеки има някаква отговорност към себе си и към пациентите. Мисля, че когато се спазват, правилата няма да има никакъв проблем", коментира членът на СИК в Ковид секцията в УМАЛ Бургас Мария Велкова.
Още по темата
 
91 болни от коронавирус са заявили желание да гласуват в държавната болница от общо 200 хоспитализирани. COVID секцията е разположена в столовата, а лежащо болните ще гласуват с подвижна урна. 
 
Междувременно лидерът на НФСБ Валери Симеонов по традиция гласува в Меден Рудник.
 
"Убеден съм, че ръчното гласуване дава една по-голяма сигурност. И прави манипулацията и фалшификацията невъзможна. При ръчното няма софтуер, който може да се манипулира. Нито има специалисти от Венецуела, които да подготвят машините за гласуване", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase