Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

След приключване на изборния ден в София избирателните списъци, протоколите, бюлетините и другите книжа и материали ще се предават в зала "Арена Армеец", където ще бъдат разположени 23-та и 25-та районни избирателни комисии, предаде БНР.

В зала "Асикс Арена", бившата "Фестивална", ще бъдат предавани книжата в 24-та районна избирателна комисия.

В Интер Експо център ще се приемат протоколите от София - област.

Заради отчитането на машинното гласуване е възможно да има забавяне, прогнозира Полина Витанова - секретар на 23-та районна избирателна комисия:

"Ще има затруднения при попълването на протокола, както и след това - при приемането му - по отношение на преглеждане на данните, сравняване и евентуално отстраняване на грешки. Тъй като сега за първи път във всички секции ще има машини - на територията на нашия МИР има само три секции, в които няма да се осъществи машинно гласуване, протоколът изглежда по коренно различен начин. Това допълнително се забави и попълването, и преглеждането му, и приемането, както и при евентуални отстранявания на технически грешки", посочи Витанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 1Точно заради това им беше зора на ЦИК да не допуснат видеонаблюдение. Те реално не са го преборили, просто с процедурни хватки недпуснаха съдът да се произнесе преди изборите.

5

Анонимен

преди 3 години

Резултатите са готови, само чакат чувалите и флашките, за да ги обявят.

4

Анонимен

преди 3 години

Залата се прекръства на "Зала Арменец", в чест на Свети Арман Бабикян - Мутроубиец и Света Мая Мутромъченица и Мутрогонителница.

fallback