Снимка: БГНЕС
fallback

Най-малко 88 ще бъдат COVID-секциите в болниците в страната, където ще могат да упражнят своето право на глас болните от коронавирус в деня на изборите, съобщава БГНЕС.

Все още не е ясен броят на секциите с подвижните урни, в които ще могат да гласуват заразените на домашно лечение и поставените под карантина. По последни данни той е 185. До последния момент от Централната избирателна комисия изпитваха затруднения да попълнят съставите на тези комисии.

Oще по темата
В столичната УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" например 110 пациенти с коронавирус са заявили предварително желание да гласуват, обявиха от ръководството на болница и увериха, че са предприели всички необходими мерки да осигурят безопасното протичане на изборния ден.

В лечебното заведение за всички избори се разкрива секция за лежащо болни.

Пациентите на "УМБАЛ-Пловдив" също ще гласуват в една секция в неделя, но нито един от COVID-зоната. Желание са заявили 40 болни, като по-голяма част от тях се лекуват в Клиниката по Урология и в Патологична бременност към Отделението по Акушерство и гинекология. В лечебното заведение ще пуснат своите бюлетини и 12 души от персонала, дежурни в деня на вота.

Избирателна секция в COVID-зоната няма да бъде поставена, тъй като няма проявен интерес от страна пациентите. Повечето от тях са на кислородна терапия, казаха от управата на болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 години

МИР ЛЮБОВ СВОБОДА и работа за всички миряни на Земята!Ученикът трябва да е готов да влезе в новото време.

3

Анонимен

преди 3 години

Колкото Квоид- вируса е опасен, толкова рак спин и диабет са болести и са световна лъжа.Само невеж се води сам до състояние с неправилно мислене живот хранене и карма от предишен живот.Диабет се лекува за няколко седмици с пиене на вода и гимнастика. Рак е състояние на карма емоционален шок ракът е аристократ клетки които са запачнали самостоятелен живот.Човек трябва да открие първопричината и да се излекува а не да ходи по лекари да го тровят. Спин няма.Ковид е обикновен вирус.

2

Баровеца &#12746

преди 3 години

Хора ,хайде да гласуваме! Слушайте сърцето/както казват много/,но не съвсем! Това не е решение за любовна връзка с вашата половинка🙂! Сега включете и сивото вещество /мозъкът/ 50на 50 със сърцето! Направете си една равносметка за последната година и за миналите няколко ,как сте живяли,работили,лекували,какви доходи сте получавали, и дали са ви обезпечавали във всяко естество подобаващо ,дори и от правно естество,като съвестни Български граждани , които наистина заслужават внимание и достоен живот! Моля излезте ,гласувайте сега,но 50 на 50 процента със сърце и глава👍

fallback