Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Районната избирателна комисия в Русе съобщи за сериозно нарушение. Гласоподавател е гласувал два пъти машинно. Той е заявил, че първият път се е объркал и от СИК са му позволили да повтори вота си. Това нарушение вероятно ще създаде сериозен проблем при обработката на протоколите с изборните резултати, информира Нова телевизия.

В града има и сигнали за технически проблеми с машините в изборните секции.

В началото на изборния ден някои от членовете на секционните комисии не са успели да стартират машините, но това е било бързо отстранено и гласуването с тях е започнало.

В 107-ма секция машината е работила само два часа. След това е дала грешка, спряла е разпечатването на хартиения отрязък и е блокирала. Пристигналият на място техник не е успял да направи нищо. Затова гласуването в тази секция продължава само и единствено с хартиените бюлетини. Вотът на 42 гласували е запазен и ще бъде отразен в изборните протоколи.

В една от другите секции машина е спряла работа поради разкачен кабел. За десетина минути проблемът е бил решен и работата на машината е била възобновена.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Дбилите да нямат право да гласуват. Особено тези със жълти книжки. Те провалят всеки избор.

12

Анонимен

преди 3 години

Радев обърка машинното с електронно гласуване. Машинно по време на пандемия е висша форма на дебилизъм.

11

МАШИННО ГЛАСУВАНЕ

преди 3 години

Най-ентусиазираният поборник за машинното гласуване е пРезидента Радев, който на всяка цена /не се знае на каква цена бе въведено/ целеше да подсигури собствения си неграмотен електорат /неграмотните селски комунисти, Догановите турци и ромите/.Специалистите твърдяха, че машинното гласуване почти не се използва в Европа, защото е лесно за измами в изборите. Има опасност при близкото повтаряне на тези избори, пак да бъдат дадени милиони за неефективното машинно гласуване, заради неграмотните...

fallback