Снимка: БГНЕС
fallback

В 26-ти Избирателен район в София-област е възможно да бъде спряно гласуването с машини, съобщиха за БТА от районната комисия. От там казаха, че при няколко машини се е получило разместване на преференциите. Причината е софтуерен проблем, който според РИК е твърде вероятно да засегне и останалите машини.

В една секция в "Надежда" вече е спряно машинното гласуване. То няма да бъде възобновено до края на изборния ден, съобщиха от районната избирателна комисия на 25-ти Избирателен район.

Oще по темата

Проблеми с машините в останалите секции на 25-ти ИР няма, увериха от районната избирателна комисия.

За всички 22 общини на София-област машини са разположени в 269 стационарни секции. От районната избирателна комисия са изпратили предложение за спиране на машинното гласуване, чака се окончателното решение на ЦИК.

Избирателната активност в 26 ИР София-област към 12.00 часа е 22,2 процента. Общо 40 056 души са упражнили правото си на глас.

Общо 427 са избирателните секции във всички 22 общини на 26-ти Изборен район в София-област. Избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, съгласно Закона за здравето, в изборите за народни представители упражняват правото си на глас в четири подвижни ковид секции в общините Елин Пелин, Костинброд, Правец и Етро поле.

Подвижни изборни секции за хора с увреждания има в 10 общини, информираха от София-област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Защо ве

преди 3 години

давате грешни данни в Търново и градовете са спрени машините.

134

Анонимен

преди 3 години

Истината е, че не машинното гласуване е лошо, а хората начело на цик са аборигени и не умеят да го организират. Он си знае хартията, кутията и цепката и те тва е. Иначе казано-прости сте.

133

Анонимен

преди 3 години

Това което не се казва в статията е какво ще стане с машинните бюлетини ако спрят машините. Остават ли валидни или удобно стават невалидни?

fallback