Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Няколко медии са публикували данни в деня на изборите, заради което БСП пуска жалба до ЦИК.

Става въпрос за "24 часа", "Епицентър", ПИК, "Блиц", "Клуб З", dir.bg, "Марица", "Гласове", "Дневник".

Oще по темата

Освен, че публикуването на данните е нарушение на Изборния кодекс, данните не са верни, обвини шефът на  предизборен щаб на БСП Георги Свиленски.

„Пускаме жалба срещу ЦИК за манипулацията, която се извършва в момента, и искаме ЦИК да се разпореди да бъде преустановено публикуването на тези неверни данни и те да бъдат премахнати от сайтовете на тези агенции“, каза той.

„Хората масово отказват да отговарят на въпроса за кого са гласували и това е според представител на социологическа агенция, излязъл днес в медиите, тоест няма как това, което публикуват, да е вярно“, настоя Свиленски.

Друго нарушение, за което сигнализира БСП е, че анкетните карти на някои от агенциите се раздават вътре в секциите, което е пряко нарушение на Изборния кодекс, допълни той.

БСП сезира ЦИК и за сигнали за масово купуване на гласове в цялата страна, предимно в ромските квартали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

да ама не

преди 3 години

медиите ,публикуващи проучвания в нарушения на закона са на БСП -Галъп или калъп беше и пр. Така че за какво протестират -само да се застраховат че ще се оакат и на тези избори то им стана навик ,но казват че бит и си мълчат ,и по добре да пазят тишина да не личи резила. Нали имат роза на емблемата да си пея г*за си с рози накичи посранот да не личи

28

Хи хи

преди 3 години

Арменския поп празнува днес, та едва ли ще види жалбата и....

27

Анонимен

преди 3 години

То положението е ясно още от социологическите проучвания.

fallback