Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът Бойко Борисов даде своя глас на парламентарните избори в Банкя.

"Това, което народът иска да направи, да го направи. Разбира се, можеше да е една седмица по-късно, ако не беше ината на президента. Виждате данните ни днес - 25%, 22%, 18%, вече слизаме от третата вълна, минахме половин милион ваксинирани. След една седмица щяхме да сме в по-добра кондикция", това заяви премиерът на излизане от избирателната секция.

Oще по темата
"Разбира се, трябва да благодаря на всички, които се занимават с изборите. Огромна работа свършиха. Това са най-скъпите избори, защото близо 50 млн. лева отидоха за ваксините, 50 млн. лева за машинното гласуване. Над 9 хиляди машини са взети, разнесени на хората за да могат да гласуват на тях, както и да са честни и прозрачни изборите. Това струва много пари.

Над 150 млн. според мен ще излязат изборите. И ако някой иска на няколко месеца да си даваме по 150 млн. лева, вместо да отиват при хората за повишаване на доходите, за повишаване на пенсиите, това е негово право. Аз винаги съм се съобразявал с това, което народът е казвал и това, което е подреждал", допълни Борисов.

"Пожелавам успех на всички. Ние водихме най-толерантната, най-добронамерената кампания. Никого не обидихме, показахме си резултатите. Получихме огромна подкрепа от всички мои колеги в Европа, лидерите на най-големите партии. Те ни показаха колко е важно България да продължи да бъде управлявана по европейски и стабилно. Най-голямата подкрепа в петък получихме от Европейската комисия с милион и триста хиляди ваксини от тази, която за момента се води най-добра - Пфайзер.

Това е подкрепа за българите. Това е подкрепа за здравето на българите. Много усилия положихме, но благодарение на комисията, на всички колеги, на тези 19 държави членки, най-големите държави в Европа, които се съгласиха да предоставят от техните ваксини, за здравето на българите. Не мога да не изразя благодарности", каза още Бойко Борисов.

"Разбира се, благодаря и на всички хора от ЦИК, на полицаите, огромна работа - цяла нощ са работили и продължават да работят и действително пожелавам едни честни, почтенни избори, за да може така, както ни нареди народа, така след това да имаме претенции", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

431

Анонимен

преди 3 години

До ПрофесионалистМай пак е шмъркал нещо за душата ... Ако може и една Мата Хари ... За да се нагърми кат' хората ...

430

Анонимен

преди 3 години

На кривата ракета, космосът й е виновен ... Що няма фанфари, речи, хеликоптери и фоерверки ... Нали уж сте "1-ва" политическа сила ...

429

Професионалист

преди 3 години

Отново неадекватен Бай-***.

fallback