Снимка: БГНЕС

Предизборната кампания за парламентарния вот на 4 април вече стартира. Листите са подредени, а кандидати и партийни лидери ще се опитат да обърнат цифрите в своя полза в последния месец преди вота.

Заради кризата с коронавируса тази кампания обаче няма да е както обикновено – няма да има големи партийни събирания, концерти и срещи. Така партии и кандидати за първи път ще трябва да влияят на решението на избирателя повече от телевизионния екран или онлайн, отколкото очи в очи.

Има ли нужда обаче българинът от предизборната кампания, за да вземе своето решение за кого ще гласува? В традиционната ни анкета попитахме нашите читатели точно това - Решихте ли за кого ще гласувате на предстоящите избори? В допитването, което приключи в началото на предизборната кампания, гласуваха точно 4081 наши читатели.

Цели 62% от анкетираните вече са взели твърдо своето решение за кого ще гласуват и посочват, че кампанията няма да повлияе на решението им. Други 16% също са непоколебими – няма да гласуват при никакви обстоятелства.

За почти всеки пети обаче – 22% от анкетираните на нашия сайт, предизборната кампания ще наклони везните към решение. Точно половината от тях споделят, че почти са взели своето решение, но все пак ще проследят кампанията и не изключват тя да им повлияе. Други 11% пък признават, че се колебаят кого да изберат и затова ще проследят кампанията с интерес.

Резултатите са от анкета на сайта Dnes.bg в периода 12 февруари – 7 март 2021 година. Данните нямат претенция за представителност, а отразяват единствено отговорите на читателите на сайта в посочения период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase