Снимка: БГНЕС
"Машините за гласуване се съхраняват в склад, охраняван от жандармерия и достъпът до помещението се контролира. Периодично се подават списъци с лица, които биха имали достъп до склада, те се проучват и едва след като бъде потвърдена тяхната надеждност, са допускани до помещението". Това заяви пред БНР главен комисар Николай Хаджиев, директор на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), във връзка съмнения на политици, че сред охранителите на складовото помещение с машините за гласуване на предстоящите избори има и лица с криминални досиета. 
 
Директорът на ГДНП обясни, че представители на МВР, ЦИК и фирмата, която доставя машините, са в непрекъсната комуникация.
 
Към момента няма постъпили сигнали в МВР за подготвяни престъпления срещу изборните права на гражданите, съобщи гл. комисар Хаджиев.
 
"От 8 март ще започне да функционира денонощна телефонна линия и имейл за подаване на такива сигнали. Те ще бъдат публикувани на страницата на министерството. Тези сигнали ще бъдат обработвани в пряка координация с прокуратурата и под неин надзор. Ако се съберат годни доказателства за предоставяне на прокуратурата, това ще бъде направено. МВР започна с подготовката на предстоящите избори още в началото на януари", обяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase