Снимка: БГНЕС
fallback
Подвижни избирателни секции за хора под карантина ще бъдат образувани при най-малко 10 подадени заявления от такива избиратели в съответното населено място или община. Това гласи приетият от Централната избирателна комисия правилник за образуването на секциите.
 
От правилата обаче не става ясно как ще гласуват карантинираните в случай, че в общината им няма достатъчно заявки за създаване на секция.
 
Заявлението за гласуване под карантина ще бъде достъпно на сайта на ЦИК и до 31 март и трябва да се подаде лично, по пощата, чрез имейл или чрез платформа на сайта на комисията, каквато обаче към момента не е налична.
 
Според правилата подвижните секции за карантинираните ще са отделни от тези за хората с трайни увреждания.
 
Членовете на подвижните секции ще бъдат екипирани със защитни костюм, шлем и маска, които ще се осигуряват от властите. Ще им се предостави и възможност за имунизация срещу Covid-19 с две ваксинационни дози, каквато е осигурена и за членовете на обикновените секции./БГНЕС, БНР
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Д-р Исня

преди 3 години

Аз съм за карантинираните да не гласуват, ако целият ром и всички резани карабини бъдат сложени под карантина.

2

П.К.П

преди 3 години

Пак са го измислили председателите кърджалийски!А ако те поставят под карантина на 1-ви?!?!Избори в които има недопуснати да гласуват не са избори!Точно както и тиквата не е човек, а кърджалийската председателка не е остра!Смятам че недопуснатите да гласуват ще имат неограничени права след това, тъй като те не са избирали крадливата власт и не са длъжни да се съобразяват с нея!С други думи не било цар на всички българи, а било падар на всички гербери!

1

тъй де

преди 3 години

С други думи, на доста карантинирани/а защо са под карантина е друга тема/ ще им бъде отнето конституционното право да упражнят правото си на глас.

fallback