Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Около 20% от членовете на секционни избирателни комисии във Варненско вече са заявили желание да се ваксинират, съобщи днес областният управител Стоян Пасев. По думите му в региона ще има 650 секции плюс 17 мобилни. В тях ще бъдат включени близо 4500 души. Пасев уточни, че кандидатите за депутати - около 100 човека, също е добре да бъдат ваксинирани.

По думите му същото се отнася и за наблюдателите и застъпниците на политическите партии, които ще бъдат в секционните комисии на 4 април.

Областният управител допълни, че е постигната договорка с Районната избирателна комисия в нощта на изборите секциите, които приключат с броенето на бюлетини, да получават предварително ориентировъчен час кога да се отчитат.

Според Пасев така ще намалее рискът от струпване на много хора пред сградата, където се помещава РИК.

Директорът на РЗИ във Варна д-р Дочка Михайлова допълни, че в региона вече са ваксинирани над 11 хиляди души, 2 хиляди от които са с втора поставена доза. Тя допълни, че за последната седмица под карантина са били поставени една група в детска градина и един училищен клас. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

До 5Да, бе. В европата "***" звучи гордо, а тука нещо много ги е срам.

9

Анонимен

преди 3 години

До 9А когато мафията бсп обираха мандри, защо не правеше революция, или и ти яко участваше?!

8

Анонимен

преди 3 години

До 9"тато", когато всичкото това го правеха бсп, защо си трайкаше, а? Тогава ти уйдисваше. А сега рИвеш. Истината е, че сега изборите са много по честни.

fallback