Снимка: БГНЕС
fallback

Предизборната кампания за предстоящия парламентарен вот се открива на 5 март и ще приключи в 24:00 часа на 2 април.

Тя ще се води на български език, записа Централната избирателна комисия, която прие условията и реда за провеждането й.

Доставчиците на печатните медии и онлайн новинарските услуги могат да отразяват и безплатно предизборната кампания на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидати в изборите за народни представители.

ЦИК описва допустимите форми на предизборна агитация в доставчиците на медийни услуги, включително БНР и БНТ, като реши, че не са медийни услуги социалните мрежи Фейсбук, Туитър и други подобни и личните блогове.

С правилата се забранява използването на агитационни материали, съдържащи герба и/или знамето на България и на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.

Забранено за предизборна агитация е използването на държавен и общински транспорт, такава не може да има в общински и държавни учреждения, институции, държавни и общински предприятия, в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие, агитацията от служители на вероизповеданията.

Не се счита за агитация извършването на религиозни обреди. Забранява се в търговската реклама да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция, инициативен комитет или кандидат.

До 5 март, когато се открива предизборната кампания, се забранява поставянето на предизборни агитационни материали.

Предизборни събрания, които са публични, трябва да се организират при спазване на противоепидемичните мерки, заповеди и указания за провеждане на изборния процес в условията на обявената извънредна епидемична обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 3 години

КАТО ЗА НАЧАЛО ЗАБРАНЕНО Е ПО КОНТРОЛИРАНИТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА,НА ДНЕШНАТА ДАТА МЕДИИ И В ИНТЕРНЕТ, ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ *** НА НАЙ-ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРИН,ДЯКОН ЛЕВСКИ!!!МИР НА ПРАХА НА УМРЕЛИЯТ ДУХОВНО ОСТАТЪК ОТ НАРОД,НАМЪКНАЛ СЕ БЕЗРОПОТНО В ИМПЕРИЯТА "ЕС" И ЗАЕЛ СЕ УСЪРДНО,СЪС ЗАТРИВАНЕ ОТ ПАМЕТТА СИ, НА ГОЛЕМИТЕ СИ НАЦИОНАЛНО-ОСВОБОДИТЕЛНИ ГЕРОИ!

34

Радослав

преди 3 години

И след тези избори ще имаме поредния нелигитимен парламент пълен със *** и най пропадналите комунистически останки с нулев трудов стаж, но с изгарящото желание да се занимават с корупция и схеми за точене на пари от данъкоплатците! Дали ще са комунистите от ГРОБ или комунистите от БеСраПак или комунистите от останалите сборища наречени партии все нормалните данъкоплатци ще са прецаканите!

33

Радослав

преди 3 години

Да минават изборите вече, че поне да не се налага да гледаме грозните мутри на политиците по телевизията, по стените на сградите и във фейса! Сега ще има цял месец да ни тровят живота като се показват разни политически издънки да обещават до болка познатите неща! Накрая ще имаме избирателна активност от 30-40% и всички политически *** ще се редят да дават интервюта, че били постигнали победа с някакви нереални проценти! На последните избори нали ги видяхме - ГРОБ - 16% БеСраПак с 12%!

fallback