fallback

Общ преглед

Коалиция "БСП за България" внесе документите си в Централната избирателна комисия за участие в парламентарните избори за 45-то Народно събрание.

Внесохме за регистрация 10 хил. подписа, целта ни е да бъдем първа политическа сила, обяви  лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след регистрацията на "БСП за България".

"Първи обявихме и водачите си, част от тях са тук с нас. До седмица най-много ще подредим листите в областните съвети. До седмица също ще започнем представяне на нашата платформа, която е направена с грижа за хората и приоритетите ни са здравеопазване, образование, социална политика и икономика“, подчерта лидерът на БСП.

Нинова посочи, че твърденията, че е оказван натиск БСП да не подкрепи Румен Радев за втори мандат са лъжа и изкуствено отклоняване на общественото внимание от парламентарните избори.

Ще предложа на Националния съвет въпросът с следизборни и управленски коалиции да решим след изборите с вътрешно допитване, посочи още Нинова, цитирана от "Фокус".

На въпрос дали има партии, с които БСП няма да се коалират, Нинова отговори, че единствено членовете на партията ще решат този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Тикволандия

преди 3 години

Отстраняването на крадливата и некадърна гербаджийска дружинка не е политическа, а национална задача. Само когато това стане, тогава ще можем да се отлепим от дъното. След три мандата на Бойко вече изоставаме и от предпоследните в ЕС. Най-вероятно ГЕРБ няма да може да състави правителство - патериците не стигат. Ще трябва да се направи експертно или програмно правителство с мандата на някоя от останалите партии. Без преходно правителство няма да се оттървем от ГЕРБ. Твърде много се срастнаха с държавата.

72

Време за промяна

преди 3 години

Нека всеки сам решава от кого може да очакваме социална политика. ГЕРБ вече ги видяхме. След три мандата на Бойко имаме милион и 270 хиляди пенсионери с пенсии под 380 лева. И това по данни от финансовият министър на Бойко за коледните надбавки през декември 2019 (тогава бяха под 360, а с последната индексация - под 380). А от тях има хора, които са работили по 40 години.А БСП отдавна предлага преизчисляване на всички пенсии. Така че всеки може да реши от кого какво да очаква.

71

Генерала

преди 3 години

Не, няма да сте първи!

fallback