Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Възнагражденията на членовете на СИК се увеличават с 50%, съобщи говорителят на ЦИК Таня Цанева. Това означава, че най-ниското заплащане ще е към 180-200 лева.

До момента са подадени 13 934 заявления за гласуване в чужбина.

Най-много са от Великобритания – 3277, следват Германия  с  2759, Испания с 1390, САЩ с 950.

Oще по темата

Цанева съобщи, че представители на ЦИК вчера са имали среща със здравия министър за ваксинирането на членовете на РИК и СИК.

До края на следващата седмица се очаква да има указания от министерството.

Според Цанева за членовете на РИК няма да е проблем да се ваксинират, защо до утре ще има поименен членски състав на РИК.

Проблемът за членовете на СИК обаче е съществен, защото срокът за определянето на съставите на СИК е до 3 март и няма как да се имунизират на тази дата.

ЦИК се е срещнала и с МВР шефа относно охрана както на централния склад в София, в който се намират машините за гласуване, така и за охраната на транспортирането на машините до секционните секции.

ЦИК изпрати писма до всички кметове на общини с указания да  се изпрати броят на секции с над 300 избиратели, за да се знае къде ще бъдат машините, уточни Цанева.

До момента има 13 жалби в ЦИК.

Заявление за участие досега са подадени от 2 партии и три коалиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

Няма как да задължат членовете на секции да се ваксинират,ще се провалят всякакви избори!

16

ДА

преди 3 години

До-".....Дайте им по 50лв на ден макс и това е,..."Никой не иска да прави това,не могат да намерят хора!Затова вдигат парите.Що не идеш ти,нали си квалифициран-вземи ги ти тия пари за един ден!

15

Анонимен

преди 3 години

Не мога да разбера, какви са тези суми за един работен ден и то за неквалифициран труд?!?!?! Пак на наш гръб роднини и братовчеди да се нагушат за нищоправене - ЗАЩО? Дайте им по 50лв на ден макс и това е, не виждам защо трябва да се пълнят гуушите на излишно и без това многото персонал по изборите.

fallback