fallback

Общ преглед
В ден за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите на 4 април съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов внесе документите на политическата сила.

„Демократична България“ предложи да направи безвъзмездно и за броени часове формата за електронна регистрация на секции в чужбина.
Oще по темата


Предложението на Иванов идва 12 дни след като Демократична България пусна писмо до ЦИК, с което поиска такава форма за регистрация да бъде създадена на уебсайта на ЦИК.

“Щом Вие не можете да направите тази форма, ние Ви предлагаме да я направим – за 12 часа, утре тя ще бъде готова, без пари, без никакви усилия от Ваша страна. Ще Ви помогнем в името на нашите съграждани в чужбина. Защото за нас е голяма национална цел българските граждани в чужбина да могат да гласуват нормално, да могат да участват естествено в политическия живот на страната, защото само тогава България ще бъде голяма. Само тогава България ще бъде истински просперираща, истински свободна страна”, заяви Иванов в обръщение по Facebook след като припомни, че към момента българите, които се самоорганизират, за да съберат необходимите 60 заявления за регистриране на секция, могат да го направят единствено на хартия. 

Иванов определи нарастващите с всяка година затруднения пред задграничния вот като съзнателно поддържана от управляващите политика, целяща да бъдат изключени българите в чужбина, за да могат купените гласове в България да имат по-голяма тежест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

дедо от село

преди 3 години

Поредната сороска мишка на хранилка от краварника! Сички тия барабар с тиквата ще се опитат да разединят народа и да крадат гласове.

77

Щирлиц

преди 3 години

Като чуя за социалистическа или демократична партия,ме побиват тръпки...Връщам се в началото на "прехода"..

76

Анонимен

преди 3 години

Ицата освен че прилича на Мучо от филма Десперадо е твурдо за МАДЖОритарни избори.

fallback