Снимка: БГНЕС
fallback

Не бих нарекъл развод това, че взехме решение ВМРО да се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. Това заяви в пресклуба на БТА в Плевен Красимир Каракачанов - вицепремиер, министър на отбраната и председател на  ВМРО.

"Ако се върнем назад, още 2015 година се явихме на местните избори самостоятелно на повечето места. 2019 година, на евроизборите, отново се явихме самостоятелно - тогава идеята не беше наша. Резултатите, които постигнахме на евроизборите и след това на местните избори, където отново се явявахме поотделно, показа, че ВМРО има потенциала да върви по този път", отбеляза Каракачанов.

Oще по темата

"Ние след евроизборите запазихме парламентарната група и участието в една група, но тенденцията започна да се налага още 2019 година, когато се явихме поотделно и буквално няколко месеца след това на местните избори отново поотделно, включително в Плевен на местните избори. Не бих го нарекъл развод с НФСБ - това е един естествен ход на събитията в политиката", изтъкна той.

Каракачанов добави, че преобладаващото мнение на структурите на ВМРО в страната е за това решение. "На Националния съвет миналата събота може би 75 на сто от хората, които взеха участие, бяха за самостоятелно участие в тези избори. В началото на тази седмица имахме Изпълнителен комитет, проведохме срещи с НФСБ и стигнахме до това решение - не го наричам развод, просто естествен ход на нещата", подчерта Каракачанов.

На въпрос за шансовете им да влязат в новия парламент той заяви, че ВМРО никога не е била фаворизирана като партия от социолозите. Не се притесняваме от 4 процентовата бариера, заяви лидерът на ВМРО. По думите му патриотичният вот не може да бъде "прилъган" от други, които се опитват, а партия ВМРО по време на кампанията ще припомни на хората какво е направила през изтичащия мандат. Не смятам, че е паднало доверието към коалицията "Обединени патриоти", подчерта Каракачанов. Той добави, че пред 2019 година имат двойно увеличение на избраните общинските съветници и 7 общински кметове в страната. Кривиците си ще чуем от избирателите, каза още той.

В Плевен той подробно отчете свършеното от него и от ВМРО за страната, както и конкретно за Плевенския избирателен район, като припомни възстановяването на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" и издигането на най-големия войнишки паметник за героите на Дойран. Каракачанов благодари на Областния комитет на ВМРО в Плевен, че е номиниран отново за водач на листата в 15 МИР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 3 години

ОП няма да имат и 4 процента,ако не ги НАПОМПАТ с фалшиви билютини.Фашистите герб ще ги вземат в коалициа с ДПС.

37

Зозо

преди 3 години

Хахахааааа, ся Болен Сидеров какво ще прави? И без това на последните избори имаше 10108 гласа :)))))))))))))))))))))))))) Нали протестираше тези дни с татко смърф - П.Шопов :)))))))))))))))))))))))))))))

36

Анонимен

преди 3 години

Каратурчанов приключи с политика.Следват дела...

fallback