Снимка: Dnes.bg, архив
fallback

Когато има протести, насочени срещу властта, това означава, че налице е гражданска енергия, която може да бъде канализирана в някаква посока, коментира политологът Стойчо Стойчев пред bTV.
 
„Разликата между тези избори с други е, че преди сме имали една алтернатива на канализиране на тази енергия. Последната такава голяма вълна беше през 2009 г., когато ГЕРБ дойде с претенцията да отстрани проблемите с организираната престъпност и корупцията, които бяха символи на управлението на Тройната коалиция. Сега подобна роля изпълняват много субекти – от една страна Мая Манолова и „Отровното трио“, от друга страна президентът Радев, който сам по себе си е нещо алтернативно на всички, Слави Трифонов и неговата партия", обясни политологът. 

Изобщо много са кандидатите за протестния вот и това би могло да го разпръсне до такава степен, че и тримата да останат под чертата, смята той.

„Със сигурност ще присъстваме в новия парламент, но не съм убеден във възможността политическото лидерство  да преодолее този диктаторски режим и да установи нещо сериозно и стабилно, което да реформира страната“, отбеляза Арман Бабикян от „Отровното трио“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Мошеници!

преди 3 години

"Със сигурност ще присъстваме в новия парламент"!? Само заради такива думи няма да гласувам за такива, откъде е сигурен, че ще влезе в парламента, значи вече са направили урдурмите с Боко!? Гласувайте не с протестен вот, а с НЕВАЛИДНА бюлетина, за никой и така докато не изринем всички мърлячи и да си изберем млади и умни хора, от тези мухъли нищо не става, пак ще духаме супата, ако ги изберем!

45

Анонимен

преди 3 години

До НЕБЪЛГАРИН"Който иска апартаменти гласува за Цецо, който иска свлачища за Боко."Който иска наводнения и земетрисиния гласувайте за Нинова и Слави.

44

от простия народ

преди 3 години

До SharkПак за Бойко ще гласуваме,изобщо не се напъвай!Така че самозакривай се и прав ти път!България е била,е,и ще я бъде!

fallback