Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

„По численост и качество ДПС има най-силната младежка структура дори в Европа. Затова кампанията в интернет няма да е проблем за партията. Освен че сме набрали хора за секциите, вече имаме и по три резерви“. Това каза пред БНР Хамид Хамид от ДПС и зам.-председател на правната комисия в парламента.

ДПС е приело процедури и критерии за номиниране на народни представители.

„Ще заложим на хора, които споделят идеите на ДПС и либерализма, достатъчно познати в обществото. Но ще заложим и на много млади лица. Кандидатите ще бъдат експерти в различни области. Политиката трябва да е състезание на идеи и програми. Трябва да се сложи край на този аритметичен модел на управление. Три ябълки плюс три круши никога не правят нито шест ябълки, нито шест круши“, каза той

Хамид определи като „странна“ е идеята за прокурор, който да разследва главния.

„Висшият съдебен съвет има възможност да контролира главния прокурор по всяко време. Всяко действие или бездействие от страна на главния прокурор ще представлява уронване на престижа на съдебната власт. На това основание ВСС може да се събере за 10 минути и може да отстрани главния прокурор от длъжност. Няма нужда от създаването на подобни съдебни франкенщайни“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 години

Тия са едни от най-големите крадци на България

27

Анонимен

преди 3 години

Залагат на СлаФчо ЧалгатаТрифоноф.

26

до 21

преди 3 години

Движението за права и свободи е центристка политическа партия в България, ползваща се с подкрепата главно на етническите турци и други мюсюлмани в България, определяща се като либерална партия и член на Либералния интернационал.

fallback