Два фактора на пазара на недвижими имоти в САЩ насърчиха потенциалните купувачи отново да се раздвижат – спадът на цените на жилищата и ниските лихвени проценти.

Според един от създателите на ключовия за сектора индекс S&P/Case-Shiller Карл Кейс жилищният пазар в САЩ е достигнал дъното си и ще нараства бавно.

Други анализатори пък прогнозираха, че жилищните цени в САЩ може да се понижават още три години поради предлагането на нови имоти на пазара, чийто брой се прогнозира да достигне 12 млн.

Определянето на по-важния от двата фактора за даден купувач – падналите цени или ниските лихви, обаче може да има голямо значение за размера на месечната вноска, както и за евентуалните разходи, ако реши да се премести.

В тази връзка от Investopedia изреждат няколко фактора, които потенциалните купувачи на нов дом с ипотечен кредит е добре да вземат предвид. Факторите, макар и базирани на текущото състояние на американския пазар, имат приложение и извън него, що се отнася до залегналите в тях изчисления.

Вижте факторите тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase