Снимка: Istock

Поведението и всичко, което правим във връзката си оказва влияние върху отношенията. Невинаги си даваме сметка, че с действията си сами усложняваме връзките си. Правим неща, които влошават отношенията и карат партньора ни да се отдалечава от нас. Има някои типове поведение, които се оказват особено вредни за връзките и които много често изобщо не осъзнаваме колко много пречат.

Кои са 10-те типа поведение, с които сами усложнявате връзката си?

1. Вие сте кралица на драмата.

Едно от най-токсичните и вредни неща за връзката е постоянното драматизиране. Ако правите от мухата слон във всяка ситуация, неминуемо ще отблъснете партньора си. Кралиците на драмата са и кралици на разбиване на отношения и връзки.

2. Не умеете да прощавате и да забравяте.

Ако помните само лошите неща във връзката си, постоянно ги натяквате и не давате прошка, не отстъпвате, това ще усложни отношенията ви. С времето това поведение дори би могло да предизвика край на връзката. Прошката и умението да забравяте лошите моменти е нещо, което ще ви помогне да изградите стабилни отношения, защото всеки греши. Важното е да умеем да прощаваме, когато това е необходимо.

3. Държите се наставнически.

Ако се правите на шеф във всяка ситуация и настоявате винаги да командвате парада, това ще отблъсне половинката ви. Всеки има шеф в работата си. Не е нужно да има такъв и вкъщи.

Източник: 10 типа поведение, с които усложнявате връзката си 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase