Снимка: Istock

Понякога оставаме във връзки, които реално са приключили, макар и неофициално. Отношенията между партньорите са се влошили до степен, в която инерцията взима превес и ви кара да продължавате да стоите във връзката, без да осъзнавате, че тя реално е приключила. Има признаци, които подсказват, че връзката е тотално приключила, дори да не сте го осъзнали или обявили публично. Отношенията могат да са пострадали сериозно, което да е довело до фактически край на връзката, макар все още да се води, че сте заедно.

Сред многото признаци на приключилата връзка се открояват пет, които са особено показателни.

Кои са тези 5 признака, че връзката е тотално приключила?

1. Не можете да си спомните момент, в който да сте били истински щастливи заедно.

Негативните емоции и неприятните преживявания са взели толкова дълбок превес в отношенията ви, че реално не можете да си спомните кога сте имали щастливи мигове заедно, кога наистина сте се чувствали добре с партньора си. Когато настъпи моментът да помните само лошите етапи във връзката ви, тя наистина е приключила, отношенията ви са потънали в нещастие.

2. Не изпитвате никакво физическо привличане към партньора си.

Връзките са съвкупност от физическо и емоционално привличане. Обикновено емоционалното отдалечаване във връзката предшества липсата на физическото привличане. Когато нещата между вас трайно и сериозно започнат да куцат в емоционален план, това бива последвано от нежелание за физическа близост. А когато това се случи, връзката ви е тотално приключила.

Източник:  5 признака, че връзката ви е тотално приключила 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase