Снимка: Istock

Продукти:

  • 250 г сирене рикота
  • 250 г чери домати
  • 2 глави червен лук
  • сол и черен пипер на вкус
  • галета на вкус
  • мащерка на вкус
  • розмарин на вкус
  • зехтин екстра върджин на вкус

Приготвяне:

  • В купа комбинирайте нарязания лук, доматите и подправките.
  • Добавете зехтина и разбъркайте.
  • В тава сложете хартия за печене.
  • Поставете сиренето.
  • Около него разпределете зеленчуците.
  • Направете в горната част на сиренето 2-3 по-дълбоки разреза.
  • Поръсете сиренето и зеленчуците с галетата и малко зехтин.
  • Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути или докато сиренето стане леко златистокафяво, а зеленчуците омекнат добре.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase