Снимка Фейсбук

Кристиано Роналдо скоро вкара 901-ия си гол в кариерата за Португалия, а сега мина границата от един милиард последователи в социалните мрежи.

Това стана само няколко седмици, след като пусна свой канал в YouTube и надхвърли 50 милиона абонати за една седмица - от 21 август до 12 септември. Роналдо има 639 милиона последователи в Instagram, 170 милиона във Facebook и 113 милиона в X, а цифрата до милиард се попълва от последователи в китайски платформи.

Кристиано отправи мощно послание към своите фенове по повод своя рекорд: "Написахме история — 1 МИЛИАРД последователи! Това не е просто число - то е доказателство за нашата споделена страст, отдаденост и любов към играта и много повече.

От улиците на Мадейра до най-големите сцени по света, винаги съм играл за семейството си и за вас, а сега 1 милиард сме заедно. Вие сте с мен на всяка стъпка от пътя, през всички възходи и падения. Това пътуване е нашето пътуване и заедно показахме, че няма ограничения за това, което можем да постигнем.

Благодаря ви, че повярвахте в мен, за подкрепата и че бяхте част от живота ми. Най-доброто тепърва предстои и ние ще продължим да разширяваме границите, да печелим и да творим история заедно", написа Роналдо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase