Снимка: Istock

Любовта може да ви открие навсякъде, по всяко време и във всяка възраст. Тя може да ви хване много неподготвени и да ви връхлети по начин, който не сте очаквали. Така се случва и в любовта между партньори с възрастова разлика. Понякога тя е незначителна, а в други случаи е осезаема, от което могат да протекат някои сериозни проблеми.

Възрастовата разлика във връзките може да причини редица предизвикателства, пред които такива двойки да са изправени. Понякога намирането на решение е трудно, защото именно възрастовата разлика предизвиква различия в разбиранията, подходите, реакциите, желанията за настоящето и бъдещето.

Кои са 5-те проблема във връзките заради възрастова разлика?

1. По-възрастният партньор може да пречи подсъзнателно на по-младия да се развива.

По-възрастните партньори имат различен поглед над живота, често имат по-зрели виждания и повече натрупани страхове с времето и опита. Това ги кара подсъзнателно да се опитват да предпазят по-младия партньор, напътстват го, дават му съвети, които често биват приети като родителска опека. Това с течение на времето може да се превърне в голям проблем, защото по-младият партньор ще започне да се опъва, да резистира, както би го направил пред родителите си, които се опитват да му дадат посока в живота.

2. Празнина в емоционалната зрялост.

Един от проблемите, които могат да се зародят заради възрастовата разлика е неравенството в емоционалната зрялост. По-възрастният партньор обикновено е по-зрял във всеки смисъл, включително в емоционален, докато по-младият е по-буен, по-незрял, по-неопитен, по-лекомислен и реагиращ на момента. Именно тази голяма разлика може да създаде проблеми, дори на пръв поглед всичко това да изглежда незначително.

Източник: 5 проблема във връзките заради възрастова разлика 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase