Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 300 г червено зеле
  • 300 г бяло зеле
  • 2 моркова
  • листата на 1 връзка магданоз
  • За дресинга:
  • 1 чаша майонеза
  • 1 чаша кисело мляко
  • сол и черен пипер на вкус
  • сокът на 1 лимон

Приготвяне:

  • Зелето се почиства и се нарязва тънко с нож или с ренде.
  • Морковите също се настъргват фино.
  • Сложете зеленчуците в купа и добавете към тях наситнения магданоз.
  • По желание може да намачкате малко зелето.
  • В отделна купичка комбинирайте съставките за дресинга.
  • Овкусете салатата, разбъркайте добре и сервирайте.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 1 месец

Велика идея, в жегите да ядем майонеза, а сезонните пращящи домати, краставици и пиперки може би когато започнат да продават пластмасовите. Аман от подобни.

3

Анонимен

преди 1 месец

Най-обикновена салата зеле и моркови с майонеза. Подходяща за зимата и хора с недостиг на тегло. Излишни калории. Има я по магазините. Много по-свежа е с оцет или лимон. А да уникалното, добавили червено, но зеле, по-добре цвекло.

2

Анонимен

преди 1 месец

Само в събота ли трябва да се приготвя такава салата?

fallback