Снимка: LAP.BG

Националният ансамбъл на България не успя да спечели медал от Олимпийските игри в Париж. Родните грации бяха предпоследни след първата част на финала, след което се представиха страхотно при второто си съчетание, но това им стигна само за четвърта позиция.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева събраха 67.800 точки за двете си композиции.

Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 34.100 точки за съчетанието си с пет обръча, като се наредиха на предпоследно място в класирането. Във втората ротация с лента и топки, „перлите” постигнаха резултат от 33.700 точки.

Вчера ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели първо място в квалификациите, като представи отлично двете си композиции.

Българският отбор показа характер и се вдигна за втората част от финала. Златните момичета бяха без грешки в съчетанието с 3 ленти и 2 топки и получи резултат, който 33.700, който бе най-силен от всички осем ансамбъла. Сборът на България обаче бе 67.800 и остана на 0.300 от този на италианките, които взеха бронзовия медал.

Изненадващ шампион стана ансамбълът на Китай, който бе безгрешен и триумфира с 69.800. На втора позиция се наредиха гимнастичките на Израел с 68.850.

Така България приключва турнирът по художествена гимнастика със сребърен медал на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase