Общ преглед

След няколко неуспешни опита представители от столичния зоопарк успяха да приберат крокодила Кроки, предаде БНР. 

Той бе открит открит във вторник в "Ботунец" и превърна столичния квартал в първа новина по медиите. В акцията се включиха екипи на район "Кремиковци", Столичния инспекторат и Министерството на околната среда и водите.

За крокодила е осигурена специална среда в зоопарка. Ще му бъдат направени необходимите тестове и изследвания на здравословното състояние.

Още по темата
Преди обяд мъжът, който твърди, че е собственик на животното - Виктор Михайлов, оказал съпротива и не предал животното на служители от Зоологическата градина. На въпрос на БНТ негов ли е крокодилът, Михайлов заяви: "На майка ми е".

Собственикът на Кроки обясни, че го е закупил от Бургас и има необходимите документи. "Това не е диво животно, това е опитомено. И мен ще ме е страх от див крокодил. Аз си го храня, децата си играят с него", каза още той.

Кроки живееше в непосредствена близост до жилищен блок, в дупка, пълна с вода. Там е от два месеца, твърди собственикът му.

“Аз съм организатор на циркови спектакли. Имам папагали, имам змии, имам крокодил, с който забавлявам децата. Имат разрешение тези животни, аз не мога да си позволя така да ги гледам“, казва още Виктор Михайлов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase