Снимка: Istock

Връзките и отношенията са сложни и понякога е трудно да бъдат дефинирани заради пречупването на гледната ни точка към тях. Токсичните връзки са един такъв пример, който много често бива неправилно определян. По различни причини хората продължават да стоят в токсични връзки, въпреки че подсъзнателно знаят, че се намират в подобно положение, но съзнанието им отхвърля реалността и им пречи да назоват и определят връзката като токсична.

Извиненията, които си повтаряме, за да продължаваме да стоим в токсични връзки могат да са много. Всички те са породени от заблуди, изкривен поглед към реалността, с които се опитваме да се убедим, че всъщност така е по-добре.

Кои са трите най-често срещани извинения, с които продължаваме да стоим в токсични връзки?

1. Партньорът ви не е толкова лош, той просто е под стрес.

Едно от най-честите извинения, с които оправдавате партньора си е, че той е под силен стрес и това го кара да се държи токсично с вас. Вече сте осъзнали положението, в което се намирате, но съзнанието ви отхвърля реалността, намирайки оправдания за поведението му. Припомняте си всички хубави моменти, които сте преживели заедно, за да се убедите, че връзката ви е щастлива. Имате нужда да се оплачете на приятелите си, но в момента, в който давате примери за токсично отношение от страна на партньора ви, започвате да давате и положителните примери, с които да убедите и тях, и себе си, че той не е лош човек, а просто е претоварен и изнервен.

Източник: 3 извинения, с които оставате в токсични връзки 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase