Снимка: Istock

Продукти:

  • 600 г телешка кайма
  • 360 г сварени картофи
  • 2 яйца
  • сокът на 1 лимон
  • няколко наситнени стръка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
  • 100 г брашно за овалване
  • масло, зехтин екстра върджин на вкус– за пържене
  • 2-3 цели стръка пресен розмарин

Приготвяне:

В кухненски робот сложете каймата, картофите, яйцата, магданоза, солта и черния пипер. Всичко се смила много добре.
От получената смес се оформят малки кюфтета, които се овалват в брашното.
В дълбок и добре загрят тиган сложете зехтина, маслото и стръковете розмарин.
Когато мазнината е достатъчно гореща може да добавите и кюфтетата.
Гответе за около 5 минути от всяка страна.
След това добавете лимоновия сок и гответе още 7-8 минути (времето за готвене може да варира в зависимост от размера на кюфтетата.
Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase