Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Испания започна ударно участието си на Европейското първенство по футбол, след като победи убедително с 3:0 силния отбор на Хърватия в Берлин. “Ла Роха” и за момент не даде съмнения в по-високата си класа и реши срещата още през първото полувреме с три гола на Алваро Мората (29), Фабиан Руис (32) и Даниел Карвахал (45+2). В 80-та минута гол на Бруно Петкович, който миг по-рано бе изпуснал дузпа, беше отменен от ВАР.

Страхотен мач изигра Ламин Ямал, който започна като титуляр и се превърна в най-младия футболист, играл на европейски финали, със своите 16 години и 338 дни. Талантът на Барса асистира за гола на Карвахал и беше в основата на второто попадение за тима си. През второто полувреме пък пропусна страхотна възможност да се разпише.

Лошата новина на Луис де ла Фуенте бе, че принудително заменени бяха двамата капитани на тима му Алваро Мората и Родри.

Следващият мач на Испания от Група В е в четвъртък срещу Италия в Гелзенкирхен. Хърватия среща Албания ден по-рано в Хамбург.

Повече за срещата - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

VladTepes

преди 1 седмица

Испания надигра Хърватия, но реалният резултат е 3:1 - яркият самобитен творец с черни гащета Майкъл Оливър отмени чиста дузпа за Хърватия при това след успешно изпълнение. Имаше основание за повторно изпълнение, но не и за отмяна.

19

Анонимен

преди 1 седмица

4 както винаги се е изказал на много ниско и примитивно ниво.

18

Анонимен

преди 1 седмица

До Щирлиц Първите мачове са скука, защото някои са ги отписали. Хърватция -Албания ще стане интересно.

fallback