Снимка: iStock

Ако се опитвате да отслабнете, може би сте чували препоръката да намалите въглехидратите. Може дори да се чудите колко точно на ден трябва да ядете, за да изгубите излишното тегло. Това число обаче може да бъде доста трудно и досадно за изчисляване, карайки ви да направите една от най-големите грешки в съставянето на режим за хранене, а именно изцяло да се откажете от макронутриента.

Противно на общоприетото схващане, не е нужно да изключите напълно въглехидратите от менюто си, за да отслабнете. Вашето тяло се нуждае от тях за енергия и в някои случаи те дори могат да подкрепят целите ви за тегло. Богатите на въглехидрати храни могат да бъдат ваш съюзник, особено когато се опитвате да поддържате здравословни килограми и не искате да изпитвате глад през целия ден. Митът, че макронутриентът може да ви накара да наддадете тегло, не е напълно верен и приемането им няма да ви попречи да загубите мазнини, ако това искате.

Всъщност замяната на прости въглехидрати (бял хляб и продукти от брашно като печива, зърнени храни и тестени изделия) с по-сложните им вариации като боб, сладки картофи и пълнозърнести храни може да ви помогне да контролирате ситостта, глада и общия прием на калории. Следователно така ще успеете да се задържите в килограмите, които желаете, но без да подлагате тялото на допълнителен стрес или риск от развитие на здравословни проблеми.

Ето какво трябва да знаете за консумацията на въглехидрати по време на отслабване и какво количество на ден е оптимално за постигане на целите ви.

Колко въглехидрати да ядете дневно, за да отслабнете, разберете от Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase