7

учен

преди 3 месеца

Дарена Найденова трябва много да чете по темата.Накратко енергията се получава по 2 метаболитни пътя:1. От въглехирати (и протеини донякъде)2. От мазниниКогато работи 1. горенето на мазнини е на практика 0. Има висок инсулин в кръвта и излишните калории се складират като мазнини (и гликоген в мускулите).Мазнини се горят, единствено когато работи 2. т.е. когато имаме нисък инсулин и глюкоза в кръвта и много кетони в организма. Обяснено просто.

6

До 3

преди 3 месеца

Еми щастливец си, ама не сме всички така. Всичко е до метаболизъм. Аз качвам от въздуха, дето се вика, а ако ядях като тебе, щях да съм 150 кила досега.

5

Бау

преди 3 месеца

Угаждайте си! Така или иначе на този свят не му остава много! И запомнете! Здравослвен начин на живот водят болните хора и някои от тях доживяват завидни старини! Здравите нямат нужда от *** с к и начин на диети! Зле е положението при илюзорно здравите! Никога не е ходило на профилактичен преглед, пенсионира се, дадоха му добра пенсия, налива ракии, значи - здравеняк и.... - кво му стана, нищо му нямаше, вчера пи до зори.... Пълно с такива юнаци по паметниците...

4

Анонимен

преди 3 месеца

А баничките,баклавъта и бозъта - броят ли се за калории ?

3

Анонимен

преди 3 месеца

Как ще замениш хляба с боб или картофи? Ми те си вървят заедно идеално заедно. Примерно едно от любимите ми ястия е боб яхния с печена наденица. С тая манджа на едно ядене изяждам и поне 4-5 филии хляб. Нито съм качил кила нито нищо. От 20 години съм си едни и същи килограми. Тия дето постоянно качват килограми имат други здравословни проблеми. Не е от яденето.

2

Анонимен

преди 3 месеца

Ям по един хляб на ден заедно със всичко останало и не съм качил килограми. Предпочитам пълно зърнести хлябове. Белите са много лепкави, но пък са добри за сандвичи. И от тях ям но повече по 10 филийки на ден.

1

Анонимен

преди 3 месеца

По 2 филии хляб