Снимка: Istock
fallback

Депресията може да настъпи по много причини. Ако сте необвързани и вярвате, че единствено връзките и любовта ще ви измъкнат от депресията, грешите. В някои случаи обвързването само по себе си не гарантира щастие и усещане за взаимност, което ще ви донесе избавление от депресията. Понякога именно токсичното поведение на партньора ви може да се окаже причина да изпаднете в депресия.

Кои са типовете поведение във връзката, които водят до депресия?

Партньорът ви постоянно взима надмощие над вас

Ако имате партньор, който се бори за непрекъснато надмощие над вас и всичките ви решения, мисли, цели, желания, това токсично поведение с течение на времето може да ви докара до депресия. Когато човекът до вас не ви позволява да имате свое мнение или да отстоявате характера си и това, което е важно за вас, потиснатостта ви и ниското самочувствие ще ви накарат да се чувствате все по-зле.

Никога не сте прави за нищо

Ако партньорът ви винаги държи да е прав и настоява да ви убеди в това, с течение на времето може да изпаднете в депресия, предизвикана от непрестанното разколебаване в мнението ви, мислите ви, нагласите ви, действията ви. Това води до ниско самочувствие, потискане, страх от изразяване на мнение и отстояване на позиции.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 седмици

До Коста - Безпаричният не надебелява.

12

Продължението -

преди 3 седмици

Още под 30-годишна възраст бащите и дядовците са получили историческия шанс да станат основоположници на важен процес в бълг.история - началото на демографската криза. Нямайки собствено жилище, неможейки да наемат нормално такова поради мизерните си заплати, в много случаи нямайки дори самостоятелна стая в родителския си дом, мъжете от предишните две поколения или не са се оженили, или са създали само по едно дете. Каквото турците не са и помислили да направят, "другарите" го сътвориха.

11

Ма много сте прости!

преди 3 седмици

До Анонимен 13 Бащите и дядовците, когато са били на 25 г. са имали комсомолска книжка и задължение да идат в Дивдядово или в Горно Нанадолнище, за да си отработят разпределението. После са имали възможност да се картотекират като нуждаещи се от жилище с цел да създадат семейство. И тъй като почти никой вече не е живеел в колиба без електричество, вода и тоалетна, получавали са 4-а или 5-а категория, т.е. трай коньо до зелена трева. Затова са имали златния шанс на основоположници. -Продължение

fallback