Снимка: Facebook

Със скорост от 175 км/час е карал 21-годишният Кристиан Екмекчиян джипа си по бул. "Руски", с който отсече три дървета и загина на място с 20-годишната Теодора Николова. Това сочи заключението на автотехническата експертиза, съобщиха от прокуратурата.

Кървавата катастрофа стана в  3,30 ч. на 13 май, когато джип "Рейндж Роувър" се заби с висока скорост в дебелите дървета между платната на булеварда в центъра на Пловдив. В болница бяха приети 22-годишните Иван и Николета, пътували на задната седалка. Пострада и един от отзовалите се на мястото огнеборци, след като третото дърво, блъснато от Кристиан, се стовари върху него. От прокуратурата твърдят, че състоянието на тримата се подобрява.

В дните след инцидента стана ясно, че Екмекчиян не е шофирал след употреба на алкохол. Вече са готови резултатите от химическата експертиза, според която не са открити следи от употреба на наркотици и упойващи вещества.

Разследването на инцидента продължава.

Кристиан и Теодора бяха погребани в два последователни дни - на 15 и 16 май. "Той е моето всичко, жалко за погубения живот", каза бабата на шофьора Кармен Торосян. По думите й той е единственото дете на дъщеря й Петя Екмекчиян. Както е известно, тя работи от много години в КАТ-Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase