Снимка: Pixabay

Момиче на 10 години се задуши с колан и беше намерено в безсъзнание в дома си в италианския град Палермо. Момието е “приело” ТикТок предизвикателство.

След като семейството закарало детето в болницата, лекарите се борили за живота му, но на следващия ден са констатирали мозъчна смърт. Говорител на клиниката "Ди Кристина" потвърждава инцидента. Родителите на починалото момиче ще дарят органите му за трансплантации. 10-годишното момиче се е казвало Антонела.

След опасната игра органите на реда и агенциите за закрила на детето са започнали разследвания, а полицията е проверила мобилния телефон на Антонела, съобщава вестник La Repubblica.

Момичето е поредната жертва на опасна мода в социалните мрежи. Опасното “предизвикателство” в ТикТок кара тийнейджърите да увиват вратовете си с колан, докато се снимат с мобилните си телефони и показват снимки и видеа в социалната мрежа.

След случката, родителите на Антонела са в шок. „Нямахме представа за това“, казва бащата на Антонела. Той смятал, че дъщеря му гледа танцови хореографии и други любопитни видеоклипове в "ТикТок".

Кметът на Палермо Леолука Орландо коментира, че той и целият град с в шок. „Дебатът за младите хора и социалните мрежи е закъснял – особено след пандемията, която ни тласна още повече към дигиталната комуникация“, посочва той, цирира bTV.

Психолози и експерти са на мнение, че спешно трябва да се въведат законови ограничения, върху начина, по който децата използват мобилните си телефони и социалните мрежи.

Дори едно такова „изпитание“ да не завърши със смърт, то може да навреди много на децата. В случая с „предизвикателството“, в което участва
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase