Снимка: ЕПА/БГНЕС

Еманюел Макрон заедно със съпругата си Бриджит Макрон е на тридневно държавно посещение в Германия. Фигурата на г-жа Макрон от години е противоречива, най-вече заради голямата възрастова разлика с президента, но въпреки това, всички признават, че тя е дама с изискан вкус и отношение към детайла.

В Германия обаче “малък и дразнещ момент”, както го описва Bild, развали настроението на германците. Семейство Макрон положиха венец пред Мемориала на Холокоста в Берлин на втория ден от държавното си посещение в Германия. Те бяха придружени от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и германската първа дама Елке Буденбендер.

Но не това е “дразнещото”. Моментът, в който двете първи дами са снимани „по неизвестни причини да се смеят, докато вървят между надгробните плочи”, силно притесни германците, предаде Bild.


В книгата на впечатленията Макрон възхвалява "универсалния хуманизъм" като основа на "неразрушимото приятелство", което свързва Франция и Германия. Германският президент и съпругата му написаха, че това е "трогателно посещение" и благодариха на служителите на музея на Холокоста, че "пазят спомена за миналото", цитира в-к “Труд”.

Това е първото посещение на френски президент в Германия за последните 24 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase