Снимка: Istock

Никога не знаем къде ще срещнем любовта. Колкото и да си повтаряме, че не можем да смесваме личните с професионалните отношения, понякога се случва така, че срещаме любовта на работното място.

В други случаи започваме да работим заедно с половинката си, стартираме бизнес или по някаква причина попадаме на едно и също работно място.

Каквато и да е причината да работите заедно с интимната си половинка, това може да има своите предизвикателства. Как да се справите с тях?

Не смесвайте любовта с работата

Ако работите с партньора си, опитайте се да не пренасяте домашните си проблеми на работа и обратно. Разделяйте двете страни на живота си и не ги смесвайте, защото това води до повече проблеми и поводи за неразбирателства. Не изпадайте в спорове за работа, когато сте вкъщи и не се карайте за домашните си проблеми, докато сте на работа. Опитайте се да спазвате тези граници.

Добре е работното ви място да е далеч от това на половинката ви

По възможност позиционирайте се на място, което не е непосредствено до това на партньора ви по време на работа. Така ще ви е по-лесно да се държите и да действате като професионалисти и колеги, докато сте на работа.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase