Снимка: Istock

Смело можем да заявим, че автомобилът се е превърнал във „втори дом“ за мнозина от нас. В него прекарваме голяма част от времето си и със сигурност докато шофираме, искаме да се чувстваме приятно, точно като у дома си. Но спецификата на материалите в салона може да бъде истинско предизвикателство, особено ако решим да направим сериозно пролетно почистване. Ето защо в следващите редове ще ви споделим няколко трика как да се справите с упоритите замърсявания по кожения салон. А ето и кои са те:

Премахнете излишните предмети

Това е първата стъпка, която трябва да предприемете, когато започвате да почиствате вашия автомобил. Ако имате дете или домашен любимец, вероятно имате големи предмети в автомобила си като столче за кола, одеяло, играчки и др., монтирани във вашето превозно средство. Премахването на тези предмети, както и всякакви нечистотии, може да ви помогне да почистите ефективно седалките и салона.

Изчистете седалките с прахосмукачка

Ако имате приставка с четка към вашата прахосмукачка, можете да я използвате, за да почистите седалките си. Уверете се, че сте минали между всички малки пролуки и пукнатини, за да съберете цялата мръсотия. Ако все още има прах, можете да използвате кърпа, за да я премахнете.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase