Снимка БГНЕС
fallback

Освен на най-добрите лекари в Обединеното кралство британският крал Чарлз III разчита и на духовни съвети от монах, докато се бори с онкологичното си заболяване. Английски вестници разкриха, че той се е обърнал за помощ към игумена на Ватопедския манастир в Света гора архимандрит Ефрем.

Двамата поддържали тайно приятелство близо 25 години. Твърди се, че кралят е посещавал многократно светата обител.

“Чарлз има духовна изтънченост, духовен живот. Да, в контакт сме след тежката му диагноза и смятам, че ще преодолее заболяването”, казва архимандрит Ефрем, цитиран от “Сън”. Кралят се оттегли в провинциалната си резиденция Сандрингам и периодично се връща за кратко в Лондон за лечение и дворцови ангажименти.
 

“Гърция е в кръвта ми и отдавна изпитвам очарование към нейната древна култура и история”, призна Чарлз при свое посещение в страната през 2018 г.
 

Според гръцки медии Чарлз отива за първи път в достъпния само за мъже Атон няколко дни след смъртта на Даяна, когато беше изпаднал в тежка депресия, припомня "24 часа". Той се затваря в стая с игумена на Ватопедския манастир и разговарят дълго. Оттогава гостуванията му при архимандрит Ефрем зачестяват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Алексей Нахални

преди 2 месеца

Чакам Чарлз при мен!

24

Liberal Criminals

преди 2 месеца

Колкo CO2 му изхвърли самолета да отиде до Гърция на тоя двуличен дявол? Нали до оня ден ни разправяше че сме му тровили въздуха понеже сме карали коли? Да на WEF форума, точно. Та, не разбирам, как техните частни самолети *** само ухание на рози, а нашите коли са им трън в очите, при положение че за 1 пътуване 3 часа този самолет ще бълва толкова газове колкото моята кола не може за целия й живот. Питам, кой ще озапти тези лицемерни дяволи? Изобщо не го съжалявам че е болен от рак.

23

Анонимен

преди 2 месеца

Какъв духовен живот има тая САТАНА ве? Айде на 2м под земята! Света ще е по-добро място без тея от падъци

fallback