Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия потвърди днес, че се е оттеглила от село Ласточкине в Източна Украйна. Тя обясни, че това ще й помогне да спре настъплението на руските въоръжените сили на запад, предаде Ройтерс.

Ласточкине се намира на около два километра западно от град Авдеевка, от който украинската армия се изтегли по-рано този месец.

Още по темата
"Частите на украинските въоръжени сили се изтеглиха от село Ласточкине, за да организират отбраната и да попречат на противника да напредне още повече на запад", заяви по телевизията днес украинският военен говорител Дмитро Лихови.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски каза, че е жизненоважно Киев и западните му съюзници да останат единни, и повтори, че победата на Украйна във войната, която навлезе в третата си година, зависи от постоянната подкрепа на Запада.

След първоначалните успехи в отблъскването на руската армия Украйна претърпя неуспехи на източните части на фронта, като нейните генерали се оплакват от недостиг на оръжие и боеприпаси, отбелязва Ройтерс.

Лихови заяви, че на няколко километра западно от Ласточкине ще бъде изградена нова отбранителна линия.

Вчера Русия каза, че нейните сили са заели по-изгодни позиции край Авдеевка и Донецк.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase