Снимка БГНЕС
fallback

Любимото куче на президента на САЩ Джо Байдън вече не в Белия дом. Немската овчарка на име Командър е ухапала охраняващите го агенти на Сикрет сървис поне 24 пъти, показват нови документи, цитирани днес от Би Би Си.

Данните са на службата за охрана, показващи размера на напастта, която Командър предизвиква за президентските бодигардове. Документите са разкрити по закон за достъп до информация и са публикувани онлайн. В тях самоличността на засегнатите агенти не се разкрива, както и тактиката за охрана.

В тях се казва, че най-малко 24 инцидента с ухапване са се случили между октомври 2022 и юли 2023 г. При тях агенти на службата са били хапани по китката, предмишницата, лакътя, бедрото, кръста, гърдите и рамената.

Документите не показват задължително всички такива случаи, свързани с Командър, тъй като покриват само тези с агентите на Сикрет сървис, но не и с останалите служители на Белия дом и персонала в резиденцията Кемп Дейвид в Мериленд, уточнява агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 2 месеца

И какво ни вълнува нас това, да си го мислят американците.

33

Отряд1

преди 2 месеца

Куче терорист!

32

Анонимен

преди 2 месеца

"Изгониха кучето на Байдън от Белия дом" Пак ли ? - Статия от 5 октомври 2023 -"Кучето на президента Джо Байдън - Командър, "понастоящем не е на територията на Белия дом" след поредица от инциденти с ухапване на служители на Белия дом и агенти на Сикрет сървис, обяви говорителка на първата дама Джил Байдън"

fallback