Снимка: БГНЕС
fallback

Тялото на руския опозиционен лидер Алексей Навални се намира в моргата на окръжната болница в Салехард. Към 17 февруари аутопсия не е провеждана, съобщава вестник "Новая газета Европа", позовавайки се на свои източници.

Според източника на изданието тялото на Навални първо е било откарано в Лабитнанги, но вечерта на 16 февруари е било пренесено в Салехардската районна клинична болница, разположена на улица "Мир".

Oще по темата
"Обикновено телата на починалите в колониите се изпращат направо в Бюрото по съдебна медицина, но тук по някаква причина го откараха в клиничната болница“, заяви служител на Салехардския пункт за бърза помощ, който се намира на 500 метра от болницата. По тялото на политика не са открити следи от огнестрелна рана, т.е. смъртта "не е от криминален характер", каза той и добави, че са открити синини, които обаче са били получени приживе. Експертът уточни, че те не са от побой.

"Като служител на Бърза помощ с доста голям опит мога да кажа, че подобни наранявания, описани от тези, които са ги видели, се появяват от конвулсии. Човекът се гърчи в конвулсии, опитват се да го държат на земята и конвулсиите могат да бъдат много силни, така че се появяват синините. Казаха също, че е имал синина на гърдите. Но такива, каквито се появяват във връзка с непряк сърдечен масаж", разказа източникът.

Това означава, че все пак са се опитали да го реанимират и той е починал най-вероятно от спиране на сърдечната дейност. Но защо се е стигнало до това спиране, все още никой нищо не казва, пише изданието.

Нито на 16, нито на 17 февруари е направена аутопсия. Руските власти за момента не могат да установят точната причина за смъртта и не допускат до тялото роднините на Навални.

Близките на политика от вчера настояват да бъдат допуснати до неговото тяло, но за момента техните опити остават неуспешни.

Те заявяват, че дори не знаят къде се намира тялото на Навални. Липсва и официална информация за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

136

Анонимен

преди 4 месеца

Ако Западът искаше да помогне на Навални, 1. нямаше да го предава на Русия. Навални си беше избягал от Русия; 2. Той не е действал сам, няма как той самостоятелно да осъществява раследваща и фолмираща дейност из цялата огромна страна. Къде остана екишът му? Защо никой, никой, никой не говори за целия екип? Защо им спряха финансирането? Може би , И ьашото същият този Навални е за Руски Крим, счита Украйна братска страна...? А беларуската кандидат-президентка пучистка си я кътат, не я дават.

135

Анонимен

преди 4 месеца

погледнете,. само 2 часа след като новината за *** на навълнений излезе, жена му на мюнхенстака конференция гримирана, тържествено облечена, без дори сълза в окото прочете двулистов текст.. е как така? знело се че е отровен с тромбироиди, ли? и няма кой от семейството му поне думите на мустта да каже. Невълнени ? Обикновен разходен материял. Убиецът е м/ъ последни които го посетиха.

134

Лукчо

преди 4 месеца

Този повярва в силата на Запада и това е резултатът.Имсше дело в съда в Страсбург,което се очакваше да е в негова полза и той се върна в Русия.Подледва 24.02.2022 ,европейска заповед за задържане на Путин от съда в Хага,който РФ не признава и спря да признава и този в Страсбург,последва решението в полза на Навални,което си остана на хартия.Това е резултатът от вярата в Запада от един руснак в страна с население,което смята само себе си за право,което е типично за всяка империя.

fallback